Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Интернет
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Интернет

"The technotronic era involves the gradual appearance
of a more controlled society. Such a society would be
dominated by an elite, unrestrained by traditional values.
Soon it will be possible to assert almost continuous
surveillance over every citizen and maintain up-to-date
complete files containing even the most personal
information about the citizen. These files will be
subject to instantaneous retrieval by the authorities."

Zbigniew Brzezinski

"Ерата на информационните технологии съдържа постепенно
разрастване контрола над обществото. Такова общество ще
бъде подчинено на един елит, който няма да се съобразява
с традиционните ценности. Съвсем скоро ще бъде гарантирано
постоянно наблюдение над всеки гражданин и съставяне на
пълното му досие с най-интимна информация за него. Това
досие ще бъде по всяко време на разположение на държавните
служители."

Збигнев Бжежински

Компютърът, както и всички останали човешки изобретения още от древността, е изобретен първоначално за военни цели.

Интернет навлиза в цивилния живот в средата на 1990-те, с много надежди и еуфория. Музиканти са екзалтирани от мисълта, че чрез интернет ще добият популярност и ще заобиколят корумпираните звукозаписни компании. В действителност нито един поп-музикант не е станал звезда, благодарение на МАЙСПЕЙС и интернет, нито един филмов режисьор, не е пробил благодарение на ЮТЮБ, нито една независима медия (с изключение на соросоидните медии) не е придобила популярност, благодарение на ФЕЙСБУК.

Ако беше възможно чрез интернет да се постига
успех, интернет щеше да е забранен.


В епохата на интернет до известна степен настъпва нежелан за господстващите Blowback ефект, имащ отношение към гарантираните свободи, тъй като интернет единствено е централизиран по отношение на доменните имена.

Например интервюто на американски журналисти от Fox News и сирийския диктатор Башар ал-Асад от 19.09.2013, сирийците го публикуват в интернет на YouTube, още преди Fox News да успеят да излъчат по американската телевизия цензурирана версия на интервюто.

Интернет предлага независими източници на информация, които успешно конкурират класическите Мас-медии, обслужващи интересите на определена прослойка от обществото.

Въпреки това, информацията с която господстващите се сдобиват чрез интернет относно експлоатираните, техните интереси, личен живот, кръга приятели, политическа ориентация, сексуална ориентация и режим на живот, са много по-ценни за за онези, които водят войни с дрони, насочвани от мобилните телефони на жертвите, в сравнение с изтеклата информация, относно военни престъпления, машинации на корпорациите и корупция.

На CeBIt 2013 германски учени от Fraunhofer Institut представят за широка употреба програма "Sophisticated High-speed Object Recognition Engine", която разпознава възрастта, пола и емоционалното състояние на хората. Освен това по движението на устните, програмата разпознава и говора.

И всички те не целят да опазят обществото от терористи, а да опазят привилегированата прослойка на обществото, от гнева на подтиснатите.

Умствено ограничените хора си мислят, че след като не се занимават с търговия с наркотици и тероризъм, нямат какво да крият. Както свинете не осъзнават причинно-следствената връзка между безплатното им угояване и последвалото кастриране и заколване, така и простите хора не разбират причинно-следствената връзка между безплантия Facebook, безплантия Skype и увеличаване цените за ток и парно.

Само незначителна част от хората се досещат, че колкото повече и по-прецизна информация притежават тайните служби и корпорациите, толкова по-прецизно могат да създадат личностови профили на населението. С колкото по-прецизни личностови профили разполагат тайните служби и корпорациите, толкова по-лесно могат да илиминират хронично болните от трудовата заетост, както и критично настроените към режима, посредством мобинг, инсценировки на нещастни случаи или инсценировки на самоубийства.

Колкото по-малко критично настроени към режима, толкова по-малък риск от социални сблъсъци, бунтове и ревелюции. Когато риска от революция е минимален, господстващите с чиста съвест могат да максимират печалбите, като премахнат социалните предобивки за населението и снижат жизнения стандарт, затегнат коланите на трудещите се с високи цени за храна, вода, цени за електричество и отопление, цени за транспорт и комерсиализиране на здравеопазването.


Още по темата:

За какво е интернет?

Популярността на американските технологии

Интернет форум
loading...
Социални мрежи

Създаване на собствена уебстраница

Блог

Интернет трол

Кой е собственик на Viber

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker