Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Wikileaks
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Wikileaks

Нова форма на борба с паразитите, представлява анонимният интернет-проект Wikileaks. В него работят 5 постоянни служители без възнаграждение и около 1000 непостоянни публицисти. WikiLeaks е основан през 2006 година от китайски дисиденти, журналисти, математици и учени от САЩ, Австралия, Тайван, Европа и Южна Африка.

Първоначално му предназначението е било, да публикува разобличения за държавите с диктаторски режими. Постепенно създателите му започват да злоупотребяват, като публикуват повече разобличения за демокрациите, които все още не са подготвени за демокрация в интернет, която да не се контролира от тях.

WikiLeaks първоначално изглеждаше оптически като Уикипедия. Но докато Wikipedia както и Google стриктно записват IP-адресите на потребителите, то WikiLeaks запазва анонимни авторите на публикациите.

Това обаче съвсем не се отнася до сайтове "партньори" на WikiLeaks, като например бивол-точка-беге, който вероятно публикува компромати за български политици, с цел да поляризира обществото, за да събере информация за критично настроените към управлението граждани.

Разходите на WikiLeaks са около 600.000 US-Dollar годишно, преди всичко за съдебни процеси, инспирирани от паразитите. В WikiLeaks се публикуват материали, разобличаващи правителства, политици, банки и др. Известни са публикации на секретни документи, относно нарушение на човешките права в американските концентрационни лагери.

От 2008 година WikiLeaks публикува списъци на интернет страници, които в държави като Китай, Тайланд и западните демокрации, биват блокирани. Доказателство за политическа цензура е, че до 90% от блокираните уебстраници в западните демократични страни, не съдържат детска порнография, както твърдят политиците.

Във всички държави по света, детската порнография е криминално престъпление. Експериментално е доказано, че след оведомяване на съответния провайдер, който хоства уебсайт съдържащ детска порнография, в рамките на 10-15 минути въпросния сайт е изтрит. Въпреки това, демократичните държави предпочитат да въведат филтър за интернет.

През Юли 2009 Иран блокира страниците на WikiLeaks, заради публикация на нещастен случай в атомните лаборатории.

На 12 ноември 2009 WikiLeaks публикува документ за таен договор между САЩ и Евросъюза, за предаване информация на САЩ, за IBAN номерата на банковите сметки на гражданите от Евросъюза.

На 25 Ноември 2009 WikiLeaks публикува съобщенията на пейджъри и разговорите на членове на Пентагона и Ню-Йоркската полиция, по времето на терористичните актове от 11 Септември 2001.

На 05.04.2010 WikiLeaks публикува кадри от заснет видеоматериал от американски хеликоптер Apache в Ирак в 2007 година. "По погрешка" американските военнослужещи разстрелват 12 журналисти от Ройтерс, загиват и две деца. Американските тайни служби се заканват, да ликвидират WikiLeaks.

През юли 2010 Швеция обвинява ръководителя на WikiLeaks, Джулиан Асандж, в изнасилване. По-късно става известно, че двете жени които го обвиняват, не са подали заявление до съда за изнасилване, а просто са разказали на полицаи, че Джулиан Асандж е настоявал да прави секс със тях без презерватив, а те по принцип нямали нищо против да правят секс със Джулиан Асандж, ако е с презерватив.

На 23 Октомври 2010, WikiLeaks публикува 400.000 секретни протоколи от американските военни операции в Ирак, с което разкрива военни престъпления.

На 28 Ноември 2010, WikiLeaks публикува 250.000 дипломатически грами на дипломати на САЩ, в които се охарактеризират ниската интелигентност на политици като управляващата от 11 години Ангела Меркел - "Angela 'Teflon' Merkel". Президента на Египет Husni Mubarak, бива окачествен като "непревъзпитаем". Владимир Путин като " куче алфа". Освен това се публикуват документи, относно заповеди от външното министерство на САЩ, за шпиониране на ръководители от ООН, събиране на техни пароли които използуват, методи на криптиране на тяхната кореспонденция. Малко преди публикуването на документите, демократите провеждат DDoS-Атака на страницата на WikiLeaks.

Американското външно министерство твърди, че публикуваната информация застрашавала живота на хора. Сървъра на Амазон блокира страниците на WikiLeaks. Лявата партия в Германия обявява бойкот на Амазон.

Последват блокиране на доменните имена на WikiLeaks, както и банковите сметки на PayPal, Mastercard, Visa, на които им се дават дарения.

От вечерта на 02.12.2010 е блокирано доменното име wikileaks.org. На 04.12.2010 пиратската партия в Швейцария регистрира домейна wikileaks.ch. След няколко часа американска интернет фирма блокира и швейцарския домейн на WikiLeaks.

На 06.12.2010 швейцарската банка PostFinance закрива банковата сметка на Джулиан Асандж.

Копирани огледално, документите на WikiLeaks на 5.12.2010 са на 76 сървъри, на 6.12.2010 вече са на 800 различни сървъри, на 10.12.2010 числото на сървърите с огледални копия надхвърля 1600. Всяка минута някой от тях угасва, едновременно изникват нови. Разпръснати по целия свят.

Тези мерки естествено засилват популярността на WikiLeaks, както и потвърждават васалния статут на западно-европейските демокрации спрямо САЩ.

Julian Assange планира през януари 2011, разобличаване на банки, по-нататък на фармацефтичната промишленост.

През октомври 2011 година, Julian Assange съобщава, че под натиск на американското правителство, 95% от даренията за WikiLeaks по сметките на Visa и Mastercard, са блокирани, с което по-нататъшната дейност на WikiLeaks може да бъде преустановена, поради липса на средства. А във Великобритания Асандж е под домашен арест, полицията подготвя екстрадирането му в Швеция, заради сексуална злоупотреба с жени.

През ноември 2011 година американското правителство изисква IP-адресите на участниците в Twitter, които поддържат Wikileaks.

През декември 2011 г. WikiLeaks публикува документи, от които става известно, че Германия продава компютърни програми за шпиониране на гражданите на други държави, в това число и на диктаторски режими, които шпионират опозицията си.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Все още не се знае, как секретните документи са попаднали в ръцете на простосмъртните. Едни твърдят, че Джулиан Асандж е компютърен хакер и е успял да дешифрира всичко сам, което десетилетия са засекретявали най-гениалните американски програмисти на ЦРУ. Други твърдят, че информацията изтича от високопоставени държавни служители, дипломати, военни . Владимир Путин изказва мнение за връзки на Джулиан Асандж с ЦРУ.

Не е изключено проекта WikiLeaks, да е майсторски инсцениран фарс, който цели да демонстрира величието и арогантността на САЩ, чрез публикуване на пикантни факти. Защото избиване на цивилно население не е ново в историята на човечеството, практикувало се е при всички войни и очевидно не е оказвало негативно влияние върху победителите. С педагогична цел, Великобритания от самото начало на Втората световна война, бомбардира домовете на цивилното население в немските градове. С цел, населението да направи преврат срещу Хитлер. Само че хора, които са заети с проблема да оцелеят, не мислят за революция.

Агенти на ЦРУ отвличат заподозрени в тероризъм и след известно време ги пускат на свобода, за да разказват за мъченията на които са били подлагани в Гуантанаму. Едва ли главорезите на ЦРУ от морално-етични съображения, не се решават да заличат завинаги тези, които без съд и без свидетели са отвлекли от другия край на планетата.

Според някои източници Julian Assange разобличава незначителни факти, известни на всички, с цел да легитимира прокарване на нови закони и цензура в САЩ, както и да поляризира обществото, с цел да информира управляващите относно това кои от гражданите са критично настроени към управляващите и съответно да вземат мерки тези граждани или децата им, да бъдат притеснявани, подлагани на мобинг, уволнени от работа и пр.

Истината за WikiLeaks и Джулиан Асандж може би няма скоро да узнаем. Но без WikiLeaks и без интернет, за много от истините никога нямаше да узнаем.

Във връзка със заплахите Julian Assange да бъде убит, WikiLeaks разпространява чрез BitTorrent, файл на име: insurance.aes256. Файлът е с размер от около 1,4 Gigabyte, криптиран с Advanced Encryption Standard и служи като един вид застраховка живот (Life Insurance) за активистите. В случай че някой от тях бъде убит, кода за разшифроването му ще бъде публикуван.

Обявен за издирване от ИНТЕРПОЛ, Julian Assange пише в един чат на страницата на британския вестник "Guardian":

"Историята ще победи. Светът ще стане по-добър. Ще доживеем ли? Това зависи от вас."

На 07.12.2010 WikiLeaks публикува секретни документи, от които става известно за плановете на НАТО да разположи войски на руската граница. Същия ден Джулиан Асандж е арестуван в Лондон, в обвинение за изнасилване. И докато в законодателството на западните демокрации присъства свобода на печата, до тогава и ще съществуват "съдебни грешки" като тази с Джулиан Асандж.

Немският вестник Märkische Allgemeine пише:

"Чрез арестуването на Julian Assanges, Wikileaks няма да пропадне. Изключването им от хостинг и блокирането на банковите им сметки в последните дни, затвърди още повече доверието към организацията. И факта, че Джулиан Асандж е изключен, има същото действие (...) Колко дълго Assange ще бъде offline, решават съдилищата в Лондон и Стокхолм. Колко дълго ще продължава анархията в интернет, ще реши мрежата. И това не може да се спре."
loading...
Лятото на 2012 Джулиан Асандж се скрива в посолството на Еквадор в Лондон. Великобритания, както и преди е в готовност да го депортира в Швеция, от където очевидно го чакат да го поемат агентите на CIA.

През октомви 2012 Wikileaks започва да публикува нови документи за престъпленията на американската армия. Между тях е и "Наръчник за водене на разпити" издаден през 2002, малко след основаването на концентрационния лагер Guantánamo.

На 30-тия конгрес на комютърните хакери - Chaos Communication Congress в Хамбург декември 2013, Julian Assange заедно с други активисти като Jacob Appelbaum и Sarah Harrison (която придружава Edward Snowden в бягството му до Москва), взима участие чрез Skype. Въпреки че връзката чрез скайп многократно е била прекъсвана, според активистите пак от тайните служби на САЩ, Джулиан Асандж апелира към всички компютърни администратори по света, да инфилтрират тайните служби и да ги разобличават пред обществото.

Цитат:
"Ние сме последното свободно поколение.
Или ще ни победят или ще успеем да
променим света."

Джулиан Асандж


Още по темата:

Wikileaks публикува разобличаващи документи относно Sony Pictures

ООН иска да освободи Джулиан Асанж


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазениeXTReMe Tracker