Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
loading...

Либидо

Либидо / нагон (на латински libido означава желание) е постоянна готовност за полово сношение. Либидото зависи от субективни / индивидуални особености на индивида: Здравословно състояние, настроение, потентност, комплекс за малоценност, възраст и пр. Либидото зависи и от външни условия - среда, социален статус, моментна ситуация, обществен морал.

Готовност за полова дейност, основано на еротично настроение и самочувствие възниква през пубертета под влияние на ендокринни фактори (хормони) и по правило се прекратява при жените с настъпване на менопаузата, а при мъжете с настъпване на импотенция.

Това правило има много изключения. Мъже и жени с висок социален статус и финансово благополучие, наслаждаващи се на лек и безгрижен живот, дори и в напреднала възраст и при пълна импотенция / липса на лубрикация, ненаситно продължават да търсят сексуални партньори.

Либидото се проявява едновременно с оформяне на сексуалната ориентация. До този момент науката не е в състояние да контролира или манипулира либидото при хората. Биологичното значение на либидото е да създаде условия за осъществяване на полов акт и размножаване.


Още по темата:

Разлика в либидото между мъжете и жените

Предпоставка за възникване на проституцията

Проституцията от еволюционна гледна точка

Разликата между любов и проституция

Кой трябва да плаща сметката?

Невъзможна любов

Оргазъм

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker