Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Йерархия в Евросъюза
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Как западно-европейците пързалят източно-европейците

В репортаж на ARD ("Müllhalde der Markenprodukte", Stefan Heinlein, ARD Prag 27.02.2017 16:54 Uhr) германската държавна медия съобщава как западните марки производители пързалят източно европейците с фалшиви стоки.

Реномирани световни производители продават в Западната и Източната част на Евросъюза едни и същи маркови стоки, с една и съща опаковка. Разликата е в качеството: Съдържанието на месо в колбасите, какао в шоколадите, белтъчини в млечните продукти, които в Източна Европа са заменени с хранителни заместители и канцерогени. Т.е. лукавите западняци продават на източно-европейските будали ментета със западни опаковки.

"Die halten uns doch zum Narren und wollen nur an uns
verdienen. Sind wir denn die Müllhalde Europas? Ich
fühle mich wirklich wie ein EU-Bürger zweiter Klasse."

"Те ни взимат за балъци и само гледат да печелят за
наша сметка. Сякаш ние сме сметището на Европа? Честно:
чувствам се като втора ръка европеец."loading...
Ако до сега по-отворените хора, живяли на Запад забелязваха разликата между шоколад "Милка" в Германия и този в България, но си мислеха, че в България продават ментета собствено производство, то след проведените лабораторни изследвания в Словакия, вече европейците го имат черно на бяло.

Министерството на земеделието публикува резултатите от поредица специализирани тестове, в рамките на които 22 известни маркови хранителни стоки, продавани съответно в западните и в словашките магазини, бяха сравнени по качество. Оказа се, че в продаваните в Словакия колбаси има по-малко месо и повече мазнина и вода, в млечните продукти - по-малко белтъчини, а в шоколада - по-малко какао и съдържат повече канцерогенни оцветители, канцерогенни подсладители и консерванти.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"Това е същински скандал", казва министър-председателят Robert Fico: „Неприемливо е международни концерни да продават на източноевропейските пазари продукти, които са със значително по-ниско качество от съответните продукти в западните магазини.”

За повечето потребители в Средна и Източна Европа качеството е вече по-важно от цената. Шефът на Съюза на потребителите в Словакия Milos Lauko смята, че концерните играят мръсна игра:

"Die meisten Lebensmittel und Markenprodukte
sind in den westlichen Ländern wegen der stärkeren
Konkurrenz sogar billiger als bei uns. Das
Argument, die Qualität werde wegen der niedrigeren
Preise reduziert, ist also falsch."

„Повечето храни и маркови продукти в западните
магазини са дори по-евтини, отколкото тук, защото
там има силна конкуренция на пазара.
Нека не твърдят, че качеството на продуктите им
тук е по-ниско заради по-ниските цени.”


Роберт Фицо обяви, че заедно с колегите си от Полша, Унгария и Чехия ще повдигне въпроса на извънредна среща на ЕС:

"Wir werden von der EU-Kommission verlangen,
umgehend diese Praktiken zu verbieten. Unsere
Bürger dürfen nicht länger erniedrigt werden"

"Ще настояваме Еврокомисията веднага да забрани
тази практика. Нашите граждани не бива да бъдат
унижавани. И не бива да има европейци първа и
втора категория."


От Съюза на потребителите обаче не вярват, че плановете на премиера ще имат резултат. Вече на няколко пъти подобни инициативи са угасвали без ефект.

В момента в който източно-европейските будали разтуриха СИВ и "Варшавския договор", застанаха на задна прашка пред западно-европейците. И сега западняците ще ги лашкат, както гладен циганин - джанка.

Впоследствие западните производители официално си признаха, че умишлено продават в Източна Европа колбаси с повече сланина и шоколади с малко какао, но повече захар. И безочливо се аргументираха с разлика във вкусовете между западноевропейци и източно европейци. Както изглежда Западните държави целенасочено са организирали втора поточна линия в производството си на храни, за да увреждат здравето и да скъсяват продължителността на живота на източно-европейските си "партньори".

Омразата на Запада към източно-европейците не е нов феномен в човешката история. Още по време на Втората световна война, нацистите са разработили план за прогонване и редуциране населението на Източна Европа - Generalplan Ost. Такъв план за Западна Европа и САЩ не е имало.


Още по темата:

Планирано остаряване на стоките

Деградация на стандарта на живот в Източна Европа

Покупателната способност на лева е изкуствено занижена
loading...
Как Германия изпързаля европейците

Лъжи или подигравки с българите

Кой и защо финансира средствата за масова информация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker