Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Бедността в ЕС прогресира
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Бедността в ЕС прогресира

Tagesschau в статия от 03.07.2016 (Auswertung von Eurostat-Zahlen. Armutsrisiko in der EU steigt) публикува резултатите от Евростат, относно увеличаване бедността в Евросъюза:

През 2010 година 23,8% от населението на ЕС е живяло в бедност. През 2015 г. бедните са вече 24,4%. Най-много се е увеличила бедността в Испания и Гърция, според Евростат. В Германия бедните през 2010 г. са съставлявали 16.000.000 немски граждани, през 2014 г. са вече 16,5 милиона или 20,6% от населението на Германия.

Единствено в Исландия само 11% от населението е застрашено от мизерия и социална изолация. Исландия оттегли молбата си за членство в Евросъюза през 2015 г.
loading...
Критерият, по който е определена бедността и социалната изолация, е доход по-нисък от 60% от средния доход за страната. Според НСИ средната месечна заплата в България през 2016 г. е 952 лева. Това ще рече, че всеки с доход под 571 лева на месец в България е беден. А това са далеч повече българи от средноевропейските 24,4% от населението.

Въпреки всичко за голяма част от българите, членството на България в Евросъюза означава съблазнителна за тях перспектива, да работят на Запад мръсната, вредна за здравето, нископлатена и унизителна за европейците работа. Респективно да получават помощи за безработни на Запад, вместо за същите пари да работят в България.


Още по темата:

Жизненият стандарт в България за последната година се е сринал с 15%

Половината от децата и младежите в ЕС живеят в мизерия

Екзистенц-минимум

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker