Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Как Германия изпързаля европейците

В статия на Tagesschau (Schweden-Reise. Merkel kontert US-Vorwürfe. Stand: 31.01.2017 16:20 Uhr) валиде-султана на Евросъюза - Angela Merkel се опитва да замаже обвиненията на правителството на Доналд Тръмп, че Германия изкуствено поддържа нисък курса на еврото, за да увеличи печалбите за сметка на останалите членове на Евросъюза и за сметка на САЩ.

Как Германия изпързаля европейците

По-рано икономическият съветник на Тръмп - Peter Navarro във "Financial Times" обвини Германия за манипулиране курса на еврото, което ощетява останалите европейски държави, както и САЩ. По думите на Peter Navarro, еврото е "грубо подценено и приравнено с германската марка, с цел Германия да експлоатира останалите си партньори, както и САЩ". Според Navarro, Германия е и основният инициатор преговорите за TTIP да бъдат замразени.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според изчисленията на ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V., Германия има за 2016 г. търговски излишък от 300 милиарда долара, с което Германия задмина дори и Китай и стана световен шампион по износ на стоки. Положителното салдо по търговския баланс на Германия е 8,6% с което Германия грубо нарушава договорената в ЕС горна граница от 6%. Т.е. Германия или по-точно немските корпорации, провеждат нелоялна конкуренция спрямо останалите партньори от Евросъюза.

Защото Европейският съюз не е една държава, а сбор от конкурентни държави, които ги обединяват общи ценности - така наречените евроатлантически ценности, но не и общ бизнес - игра с нулева сума.

Както винаги щастието на едни е основано на нещастието на други. За разлика от шампиона по износ на стоки - Германия, САЩ имат търговски дефицит от половин трилион (478 милиарда) долара за 2016 г., с което САЩ са страната с най-голям дефицит в целия свят, според изчисленията на ifo Institut. По данни на Wirtschaftsministerium на Германия, 44% от излишъка Германия е реализирала от търговски сделки с Великобритания и САЩ (поради което и Великобритания напуска Евросъюза - бел.ред.).

Както винаги, на обвиненията Меркел не отговори. Вместо това започна да напада Donald Trump за декрета, който ограничава влизане на територията на САЩ на евентуални терористи.

"Ich habe meine Haltung noch einmal deutlich
gemacht, dass der Kampf gegen Terrorismus so
ein allgemeines Vorgehen gegen bestimmte Länder
und Menschen mit einem bestimmten Glauben
nicht rechtfertigt."


Angela Merkel


Още по темата:

Кой и защо финансира средствата за масова информация

Германия печели от гръцката криза

Покупателната способност на лева е изкуствено занижена

Меркел извади фурнаджийската лопата

Звездите на Западната цивилизация бойкотират Доналд Тръмп

Гражданите на ЕС в Германия без право на социални помощи 5 години

Българи-гурбетчии в Германия

Германия засилва санкциите срещу безработните

Великобритания подготвя репатрииране на европейските граждани

Социална помощ в Германия

Лъжи или подигравки с българите

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker