Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Стандартът на живот в София - над средноевропейския

Института за пазарна икономика
На 8 октомври 2017 г. соросоидните медии отново заляха българите с поредната нагла лъжа, която провокира българите да излеят възмущението си по форумите. Според тази Fake News, стандартът на живот в София вече е над средноевропейския, което значи, че с доходите си един средностатистически софиянец може да си купи малко повече от средностатистическия гражданин на Евросъюза. Брутният вътрешен продукт на глава от населението е 102% от средното в ЕС в стандарт на покупателна способност (СПС).

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Стандартът на покупателна способност всъщност е имагинерна валута, с една единица от която можеш да си купиш еднакво количество стоки и услуги в различните страни. Това съобщи Институтът за пазарна икономика, позовавайки се на последните регионални данни на Евростат за 2015 г.

Такъв термин "Стандарт на покупателна способност" не съществува на други езици, а само на български език и е въведен от Института за пазарна икономика, който е направил и цитираната от соросоидите статистиката за жизнения стандарт в София.

Кой е "Института за пазарна икономика", който разпространява лъжите? Според Уикипедия, в България Джордж Сорос чрез фондация "Отворено общество", финансира целево редица неправителствени организации, между които "Десетилетието на ромското включване", "Център за икономическо развитие", "Европейски институт", "Институт за пазарна икономика", "Червената къща", "Център за социални практики", "Център за либерални стратегии" и много други. Т.е. публикуваната статистика не е от Евростат, както се опитват да внушат, а от Сорос. Евростат не прави статистика по градове! Същият "Института за пазарна икономика" в миналото публикуваше "статистика", според която по време на комунизма цените били по-високи, от колкото на днешно време.

Все пак "новината" е информативна: При набиране в Гугъл "Стандартът на живот в София - над средноевропейския", потребителите виждат черно на бяло кои са соросоидните медии. И това са списание Мениджър, dnes.bg, clubz.bg, rns.bg, ynews.bg, вестник "24 часа, bnr.bg, news.bg, dnesplus.bg, kmeta.bg, marica.bg ... Всъщност безсмислено е да се изброяват всички български медии. По-добре е да се назоват онези медии, които опровергават лъжата. Но такива медии в България няма или не се намират чрез Гугъл.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2018 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker