Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Русия ползва оръжията на САЩ срещу самите тях

Русия пропаганда в Гугъл
На 09.10.2017 г. вестник "Вашингтон пост" съобщи, че Google за пръв път са открили, че служби на руската държава са използвали платформи на компанията, за да се намесват в изборите в САЩ през 2016 г. Десетки хиляди долари са били платени за разпространяване на дезинформация и това е идвало от група, различна от тази, която е подозирана за подобна дейност през "Фейсбук".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


За целта руснаците са използвали рекламната мрежа DoubleClick, а "руската следа" била открита с данни от популярната услуга за микросъобщения "Туитър" (Twitter). Срещу заплащане компанията предоставя на разработчици данни назад чак до 2006 г. и в "Гугъл" установили връзка между руски профили в "Туитър" с профили, от които е купувана реклама в платформите на "Гугъл". Малко по-рано стана известно, че руснаците са използвали също рекламите във "Фейсбук" за целта.

Рекламните банери в Гугъл и Фейсбук всъщност са създадени да рекламират стоки, което носи някакъв допълнителен доход на двете корпорации. Подреждането на резултатите от търсене в Гугъл, както и подреждане новините във Фейсбук, обслужват политическите интереси на САЩ. Но само много тъпи хора не биха се досетили, че и рекламите на стоки могат да бъдат злоупотребени за политически цели.

Всички знаят, че Facebook и Google са оръжия, за водене на психологическа война, за подривна дейност и организиране на Цветни революции. Но все още нямаше известен случай, да са били използвани оръжията на противника срещу самия него. При това руснаците срещу $10.000 им манипулираха изборите, докато САЩ похарчиха над 5 милиарда долара за Евромайдана в Украйна, по думите на Виктория Нюланд. Интересното на новината е, че руснаците срещу 10.000 долара са ползвали изцяло американската инфраструктура, в която САЩ от десетилетия инвестират билиони долари. На това се казва хибридна война!

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2018 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker