Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Българите са най-евтината работна ръка

Първа програма на немската телевизия ARD в предаването си под заглавие "Arbeitskosten in Deutschland. Eine Arbeitsstunde kostet im Schnitt 32,70 Euro. Stand: 26.04.2016 11:20 Uhr" съобщи колко струва работната ръка в Евросъюза.
Българите са най-евтината работна ръка
Средно работодателите в Германия плащат на час 32,70€ на наемоработниците. В Еврозоната един час наемен труд струва средно 29,60 евро, във всички 28 страни членки на ЕС - 25,90 евро. Най-скъпо платена е работната ръка в Дания - 42,70€, най-ниско платена е в България - 4,10 евро на час. Т.е. работната ръка в България е почти 7 пъти по-евтина от средната за Евросъюза.

Изхождайки от БВП на Китай за 2015 г. - 8280,09 US$ на глава от население в Китай, който е с 20% по-висок от БВП на България, то работната ръка в България в момента е дори по-евтина от тази в Китай.
loading...
А защо тогава никой не инвестира в България, а продължават да инвестират в Китай? Защото Китай не си е отдал военните бази, енергетиката, водоснабдяването, телекомуникациите и пр. национални блага на САЩ. А онези, които един път са се отдали безплатно, повече не им предлагат пари, когато си събуват гащите.


Още по темата:

Колко струва труда в Европа през 2014 г.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker