Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
АЕЦ-Белене
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

АЕЦ-Белене

Според казионните български медии, дилемата "за" и "против" АЕЦ-Белене, съдържа три компонента: Политически, Икономически и Екологически.

Политически:

Доколкото строежа ще бъде изпълнен от руски предприемачи, възниква подозрение, че България ще се обвърже с Русия. А такова обвързване не е желано от политици, които са на заплата при конкурентите на Русия.

Естествено обвързване с когото и да било, не е в интерес на България. Но в случай че държавата не е разполагала в миналото и в момента също не разполага със собствени технологии, българите са поставени пред дилемата да избират между две злини, по-малката - "De duobus malis minus est eligendum".

АЕЦ-Белене

Икономически:
"България е била основен износител на електроенергия, което ѝ дава икономически аванс и политическа сила на Балканите."

Богатите държави са така устроени, че сами произвеждат абсолютно всичко. Това, което е невъзможно да произведат - нефт, газ, го купуват от възможно повече различни държави, за да не може никоя от тях да има монопол. Освен това, чрез външната си политика, богатите държави потискат развитието на тези държави, от които купуват полезни изкопаеми, за да поддържат ниски изкупните цени.

"Депопулация на населението трябва да има
най-висок приоритет във външната политика
спрямо 'Третия свят', защото американската
икономика се нуждае от все повече суровини
от чужбина и най-вече от слабо развити
страни."

Хенри Кисинджър

"Повечето развити държави със застой в строежа на нови мощности като САЩ, Швеция, преосмислят отношението си към атомната електроенергия поради новите тенденция на глобалните енергийни пазари."
Франция не преосмисля отношението си към атомната електроенергия. Напротив, според неказионни експерти, Франция започва през януари 2013 война в Мали, защото в цяла Африка най-много залежи на уран има в Мали. Съвременните политолози наричат явлението нов тип война - война за уран.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


САЩ също не преосмисля. През 2013 год. Babcock&Wilcox инвестира в нови, малки атомни електроцентрали, които по тяхна преценка са по-надежни. Също президентът Barack Obama изисква строежа на нови ядрени електроцентрали, за отваряне на нови работни места и за добиване на чиста енергия.

САЩ е държавата, която не се съобразява с никакви световни, екологочески конференции и взиманите от тях решения. САЩ е държавата, която най-силно замърсява околната среда на планетата. А новите тенденции на глобалните енергийни пазари се диктуват не от грижа за екологията, а от интерес към увеличаване на печалбите.

"България няма работещо собствено производство, въпреки наличието на уранови залежи и разчита изцяло на внос от други страни."
България експлоатира уранови мини на своя територия още от 1950-те. Но щом като в Уикипедия пише че България нямала собствено производнство, трябва да ѝ вярваме. А освен това Франция като победи Мали, ще започне да внася евтин малийски уран в България на съюзнически цени - като на член от Евросъюза.

Екологични:

"Атомната енергия е отричана от част от хората и правителствата по света. Германия вече се ангажира да затвори всичките си 36 реактора преди 2020 г."

В Германия се водят дебати относно евентуално отказване от ядрена енергетика в по-далечно бъдеще, официално поради рисковете (Чернобил, Фокушима). В действителност еко-активистите, които са против атомни електроцентрали, са лобисти на индустриалци от сектора на алтернативни технологии за производство с екологически чисти, но многократно по-скъпи технологии за електроенергия, които Германия може да си ги позволи.

АЕЦ-Белене

За и Против АЕЦ-Белене в интернет:
През Януари 2013 в интернет пространството имаше повече страници относно референдума за АЕЦ-Белене, от колкото за секс, порнография и леки коли. Естествено не защото българите не могат да спят спокойно, от мерак да гласуват. Сън не хваща само политиците, които очакват с нетърпение хонорарите или както е прието за благозвучие да се нарича - комисионните от лобистите си.

Форумите в интернет гъмжат от "компетентни" мнения на свои дългогодишни "членове". При по-детайлно изследване на постингите, става ясно, че целта на заинтересованите е, да убеди читателите да не гласуват, т.е. да саботират референдума за АЕЦ-Белене.

Всеобщо известно е и че колкото по-малко хора отидат да гласуват, толкова по-лесно изборите се манипулират. Утвърдена практика в демократичните страни е, нелюбими граждани да бъдат изтривани "по погрешка" от адресната им регистрация, за да ги лишат от право да гласуват при политически избори.

Аргументите на клакьорите в интернет са, че не били добре информирани и за това нямало да гласуват. Други форумни ченгета прилагат по-рафиниран трик: Твърдят че са "ЗА" развитие на ядрената енергетика, като например строеж на нов блок в Козлодуй, но са ПРТИВ АЕЦ-Белене. Или че ще гласуват с "НЕ" за АЕЦ-Белене, защото не искат някой пак да се обогатява, за сметка на данъкоплатците. Когато си болен не мислиш, че не трябва да си купуваш лекарства, защото фармацевтичната промишленост щяла да се обогати.

Против АЕЦ-Белене, защото строителството ѝ е много скъпо.
Българските политици не се смущават, че ще трябва българските данъкоплатци да платят 1 милиард евро за компенсация на Русия за разходите по проваления проект АЕЦ "Белене".


Резултати от референдума

Веднага след референдума, сметките за електрически ток в България, се увеличават с 50%-500%, според оплаквания на потребители. Според официални изявления (Доц. д-р инж. Георги Милушев) господстващите са понижили напрежението на електрическият ток. Това ще рече, че за да се постигне същата мощност, през електромерите трябва да премине по-голямо количество електроенергия - закона на Ом [P = U x I]. Хитър трик на паразитите!

От освобождението от Османско владичество през 1878 г. до днешни дни, в България са проведени три референдума. Предпоследният референдум е проведен на 8 май 1971 г. Народното събрание решава новата Конституция на НРБ, известна като Живковска конституция, да бъде приета с референдум. И колкото референдума през епохата на тоталитаризма в България, точно толкова и референдума при демокрацията, са променили директивите на господстващите.

"If voting changed anything
they would make it illegal."

Emma Goldman

"Ако изборите можеха нещо да
променят, щяха да са забранени."

Ема Голдман

В края на ноември 2013 г. министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев предлага Westinghouse да строи нови ядрени мощности за АЕЦ "Козлодуй" с американска технология, която била известна с мерките си за сигурност, с цел да бъдат спрени пети и шести блок, строени по руски технологии. А финансирането според министър Стойнев, щяло да дойде от турска банка "Eximbank".

Цитат:
"За мен има само една партия и това е БСП." - Драгомир Стойнев

"Един слуга не може да има двама господари."
Библия, Матей 6, т.24

В края на декември 2013 г. Westinghouse отново лобира за участие в строеж на АЕЦ.

Цитат от "Днес" от 24.12.2013:
"Строителството на седми блок на АЕЦ „Козлодуй” от Westinghouse разнообразява технологиите и така в страната ни ще има блокове по съветска и по американска технология. Американската компания, която е част от японската Toshiba Corporation, пък е готова и да доставя ядрено гориво – не само за своя блок, но и за работещите в момента у нас руски реактори."

Ако искаш да се излекуваш от дървеници, си купуваш отрова срещу дървеници, а не чакаш дървениците да ти донесат мехлем против сърбеж.

Последствия за АЕЦ от Цветните революции

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker