Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Кои спечелват наградите Оскар
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Оскар 2016

След Нобеловата награда за неолиберализъм на Милтън Фридман, с неговата Шокова доктрина, Нобелова награда за мир на соросоиди, способствали за подпалване на "Арабска пролет", Нобелова награда за русофобия на Светлана Алексиевич, дойде ред и на Оскар за феминизъм.

Оскар в категорията за документален късометражен филм в 2016 г. бе присъдена за втори път на пакистанската режисьорка Шармин Обаид Чиной (شرمین عبید چنائے‎) за филма "Момиче в реката: цената на прошката". Филмът разказва историята на Саба, млада пакистанка, която е оцеляла по чудо при така нареченото убийство на честта, след като е била простреляна и хвърлена в чувал в реката от баща си и от чичо си, недоволни от това, че според тях тя се е омъжила без тяхната благословия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Естествено американците са загрижени за правата на жените по света не от хуманни подбуди. Проблемът е, че исляма разрешава асиметрична ендогамия, на мъже мюсюлмани с жени от други религии. Но забранява бракове на жени мюсюлманки с мъже от други религии. Освен това исляма (както и всички останали религии) забранява извънбрачни сексуални отношения, с което пречи на достъпа до жените в ислямските държави.
Лили Елбе 1930 г.
Лили Елбе 1930 г.

Останалите награди Оскар също са раздадени от геополитически съображения:

"Spotlight" (2015) режисьор Tom McCarthy - филм, който тематизира сексуалната злоупотреба на католически свещеници в САЩ, т.е. очерня църквата.

"Завръщането"/"The Revenant" (2015) режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту и "Марсианецът"/"The Martian" (2015) режисьор Ридли Скот, са филми, които възпяват героизма на merican и внушават на зрителите, че САЩ е страна, в която възтържествува справедливостта.

"Mad Max: Fury Road" (2015) режисьор George Miller - зрелищен филм, който издига в култ асоциални тенденции и деградация на обществото.

"Стая / Room" (2015) режисьор Лени Ейбрахамсън е Kidnapping Drama, който в драматургически маловажните детайли, пробутва пропагандното клише, че колкото повече една жена остарява, толкова по-търсена е от мъжете.

"The Danish Girl" (2015) режисьор Tom Hooper - филм, който идеализира брака между интерсексуалната датска художница/ходожник Лили Елбе/Айнар Вегенер (хермафродит) и лесбийката Герда Готлиб, в духа на gender.
loading...


"Каръл" (2015) режисьор Тод Хейнс тематизира заклеймяването на хомосексуализма през 1950-те, като аморален.

Както "The Danish Girl", така и "Carol" са класифицирани като подходящи за гледане от деца на 6 годишна възраст (FSK 6), защото напълно съответстват на евроатлантическите ценности.

На Венецианския кинофестивал през 2015 г. също наградиха венецуелски филм "Desde Allá", режисьор Lorenzo Vigas, който тематизира педерастка връзка между възрастен мъж и млад мъж.

Мексиканският режисьор Alejandro González Iñárritu за втори път печели Оскар. А мексиканският камера-оператор Emmanuel Lubezki получи за трети път Oscar. Американците трябва периодически да почесват мексиканците под брадата, защото Мексико е единствената незападна държава, която граничи със САЩ. Мексико по време на Студената война имаше много добри отношения със страните от Варшавския пакт и създаваше безпокойство, да не би СССР да разположат ядрените си ракети на американската граница.

С пръст в уста за пореден път при раздаването на Оскари, останаха афроамериканците. Афроамериканците играят важна роля в американското кино, но не играят роля в геополитиката на САЩ и няма нужда да ги ласкаят с награди.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker