Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Клакьор
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Клакьор

loading...
В тесния смисъл клакьор е лице, наето срещу заплащане да ръкопляска или да освирква публични изяви. По времето на социализма се е наричало агитка.

В широкия смисъл клакьор е лице, което с користни цели или срещу заплащане одобрява или възхвалява някого/нещо или оклеветява и демонизира някого/нещо. Обикновено клакьорите се преструват на фенове.

Клакьор е термин, навлезъл в българския език, след прехода към пазарна икономика и възникналата остра нужда от проводници на пропаганда. На днешно време понятието клакьор се застъпва с понятието колаборатор - този, който се поставя в услуга на окупатори.

За разлика от пропагандиста - специалист по връзки с обществеността, който работи официално за определен производител, доставчик или политик, клакьорът действа подмолно, преставяйки се за обикновен потребител, човек от народа и никога не си признава, че получава заплата за това.

След навлизане на интернет, клакьорите пишат постинги по форумите в интернет - така наречения астротърфинг.

В реалния живот клакьорите действат на обществени места - заведения, фитнесзали, басейни - Face-to-face interaction, участват в антиправителствени протести, проагитирват масите за участие в Цветни революции.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Характерно за платените клакьори е, всеки разговор, независимо дали на политическа, историческа или даже сексуална тема, да превръщат в русофобска истерия. Соросоидите се напъват от всяко дърво да направят антируска свирка. Очевидно за това им плащат заплати от Вашингтон.

Синоними на клакьор: Мекере, подлога, ибрикчия, соросоид. Антоним на соросоид е рубладжия или путиноид.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker