Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
XIV съезд ВЛКСМ 1962
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Рабфак

Работнически факултет, съкратено 'Рабфак' по време на комунизма в България е бил специален факултет за ограмотяване на бачкатори с цел влизане във висше учебно заведение по време на социализма без приемен изпит.
loading...
Най-често по линия на Рабфак са били изпращани да следват щатни комсомолски секретари по заводите, полит-агитатори, доносници, които на приемните изпити са получили слаби оценки, а и не са имали изгледи някога в бъдеще да могат да издържат приемните изпити, поради интелектуалното им ниво.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Изискването за записване в Рабфак беше минимум 8 месеца трудов стаж, активна комсомолска дейност и след като една учебна година в подготвителен клас учат и си вземат изпитите най-малко с 4,00 започваха да учат редовно.

По правило Комсомолът или БКП са решавали кой да бъде изпретен със стипендия на Рабфак, аналогично на днешния Нов български университет, който отпуска стипендии на соросоиди.


Още по темата:

СПТУ

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker