Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ролята на спорта

Спортът играе важна роля в политиката на една държава. Манталитета на хората от праисторическо време до ден днеш, остава неизменен. И както валутния курс, стандарта на живот и емоциите на хората се манипулират, така и спорта се манипулира. И както в политиката, така и в спорта няма нищо случайно.

На 03.04.2003 екип на френската телевизия "France 3" заснема репортаж, как американски танк "Abrams" обстрелва Hotel Palestine, в който се намират 200 чуждестранни журналисти, които изпращат репортажи от иракската страна на войната.

Вследствие демонстрирането на тестостерон от американците, умират украинският журналист и видео-оператор Тарас Процюк и видео-оператора от "Tele 5 - Jose Couso, а Paul Pasquale и Samia Nakhoul са тежко ранени.

Разобличенията на френската телевизия провокират влошаване на отношенията между САЩ и Франция, с икономически последствия за Франция, което Франция се опитва да изглади, като победител в "Tour de France" (5-27. юли 2003) "случайно" става американеца Lance Armstrong (в последствие детрониран).

Дали е случайно, че през 1990 год., когато Германия се обединява и официално се знае, че в Източна Германия голяма част от населението ще остане завинаги без работа, на световното първенство по футбол Германия става шампион?

Дали е случайно, че през 2010 год., затъналата в тежка икономическа рецесия Испания, става световен шампион по футбол?

Както за вдъхване на надежда у населението в безизходна ситуация, така и за геополитическо преориентиране , спортът е подходящ за емоционално въздействие върху глупаците. Животните не се надяват и когато усещат заплаха те нападат, независимо от съотношението на силите. Човек е така устроен, че в безизходни ситуации надеждата потиска здравия разум.

Генериране на таланти в една малка държава, е често използван метод на Великите сили, за манипулиране на общественото мнение в малките държави - приказката за "Лисицата и враната".

Алексей Игнашов от Белорусия, Виталий и Владимир Кличко и Димитрий Овчаров от Украйна, Гари Каспаров-Вайнщайн от Русия, са национални герои, които трябва да възхваляват Цветните революции в тези страни. А първата опозиционна партия срещу комунистическия режим в България - "Екогласност", се оглавяваше от Нешка Робева, чиито възпитанички малко преди започване на Перестройка, прославяха България.

Според западните медии, боксовите турнири още от 1970-те се режисират. Предварително се знае колко рунда ще продължат и кой-кого в кой рунд ще нокаутира.

Понякога спортните турнири не целят зомбиране на масите чрез директно унижаване на непослушни нации, Например при боксовата среща през ноември 2014, между 62-годишния холивудски актьор Мики Рурк и 29-годишния американец Елиът Сиймор, публиката разбира, че боксовата среща е била предварително уговорена. В случая става въпрос за шоу без политически привкус.

От началото на 21-ви век и договаряне при съдебни процеси, още преди да са започнали, вече е легално в страни като Германия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При подробно разглеждане на видеозаписи (снимка по снимка) на участията на белоруския кикбоксьор Алексей Игнашов, се забелязва, че ударите са бутафорни. И това е по-хуманно, от колкото гладиаторските игри в Древен Рим.

Спортът, в съвременното общество, е политика. А

"В политиката не се случва нищо случайно.
Ако нещо се случи, сигурно е, че така е
било планирано."

Франклин Делано Рузвелт


Още по темата:

Мач на века

"Мач на смъртта"

САЩ подготвят изключване на Русия от олимпийските игри

Великобритания организира футболен майдан

Сеп Блатер подаде оставка

Оспорване от САЩ решението на ФИФА, световното футболно първенство през 2018 г. да се проведе в Русия

Ролята на спорта в подготовката на Цветните революции

Спорт и запознанства

Спортът при социализма

Положителни допинг проби от Олимпиадата Лондон 2012, но имената на спортистите се пазят в тайна

Хакерска група разобличи World Anti-Doping Agency

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker