Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
черний мальчик
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Любимец на жените

Любимец на жените (на английски womanizer/womaniser/ Playboy) е мъж, който се ползва с голям сексуален успех сред жените, т.е. промискуитетен мъж. Синоними на любимец на жените са Belami, Homme à Femmes, Papagallo, на български баровец, играч. Женският му аналог е фатална жена.

Булевардните медии "несъзнателно" смесват понятието Любимец на жените с понятието Джентълмен. Джентълмен в тесния смисъл на думата е мъж с достоинство, от фамилия със знатен, аристократичен или дворянски произход. На днешно време джентълмен е по-скоро мъж, който отваря врати и носи табли и се държи с жените уважително и галантно. А жените обикновено харесват точно обратното - мъжът тип Bad-Boy. Bad-Boy е баровец, галантния мъж е загорял чекиджия.

Любимец на жените трябва да се диференцира от жиголо, който е мъжка проститутка. Известен случай на прелъстител е Helg Sgarbi, който често бива наричан от казионните медии - жиголо, тъй като става виновник за дискредитирането на най-богатата германка Susanne Klatten/Quandt - акционерка на BMW.

В историята известни прелъстители са Джакомо Казанова (1725–1798) и Дон Жуан, Лорд Байрон, Джон Ф. Кенеди, а след аферата-Левински през 1998 г. и американския президент Бил Клинтън. Техният успех се базира на социалния им статус, богатство и самоувереност, в комбинация с привлекателна външност, които се възприемат от жените като сексапил.

За българските стандарти най-известният, от времето на комунизма плейбой, е зетът на Тодор Живков - Иван Славков.

За периода след 1990 г. трудно може да се назове български-плейбой, тъй като богатите и известни българи са лакеи на задокеанските си господари пардон "партньори". А жените не харесват лакеи. Най-популярният типаж на успешен мъж, при широките слоеве от населението в епохата на демокрация, е "Мутрата".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Образът на womanizer често се изопачава от медиите, развлекателната индустрия и по форумите в интернет. Феминистки активисти целят мъжете да бъдат дезинформирани относно критериите, по които жените избират мъжете.


Филми, тематизиращи любимец на жените:
"L'Amour est un crime parfait" (2013), режисура Jean-Marie Larrieu, Arnaud Larrieu.
"In der Falle" (2014), режисура Nina Grosse - тематзира историята на богаташката Susanne Klatten/Quandt


Още по темата:

Жиголо

Хетера
loading...
Модел

Сороститутка

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker